Ieder mens verdient meerdere kansen in het leven
Werken kun je leren en ieder mens weet meer dan hij of zij denkt te weten. Dan zijn de motto’s van Kringloop Den Haag. We leven in een tijd waarin strenge bezuinigingen en het wegvallen van banen aan de orde van de dag zijn. Voor Kringloop Den Haag betekent dit dat wij een manier van werken nastreven, waarin samenwerken centraal staat. Samenwerken met organisaties, inspelen op veranderingen die plaatsvinden in de maatschappij en bovenal kwalitatieve aandacht schenken aan de deelnemers.
Binnen de organisatie van Kringloop Den Haag staan de deelnemers voorop. Iedereen kan zich blijven ontwikkelen in de functies die wij aanbieden binnen het bedrijf. Onze ervaring is dat de deelnemers, en mensen in het algemeen, het meest gebaat zijn bij een zinvolle dagindeling om gepieker en een nutteloos gevoel te voorkomen. Door de deur voor iedereen te openen, bieden we deelnemers de kans werkervaring op te doen en zich beter voor te bereiden op de reguliere arbeidsmarkt.
Waar we samen naartoe werken
Deelnemers die capabel zijn gebleken kunnen wij aanbevelen bij werkgevers, zodat zij mogelijk de kans krijgen door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Nederland Werkt is een organisatie die vanuit Kringloop Den Haag goed functionerende werknemers krijgt aangeboden. Zij kan deze kandidaten vervolgens plaatsen in een bedrijf voor een reguliere baan.
Kringloop Den Haag streeft ernaar deelnemers binnen het bedrijf een reguliere baan aan te bieden. Tientallen medewerkers die momenteel deel uit maken van het werknemersbestand hebben een reguliere baan aangeboden gekregen vanuit een gesubsidieerde baan of vrijwillig uitgevoerde werkzaamheden. Zij hebben zich bewezen als goede werknemer en hebben daarvoor de erkenning ontvangen die zij verdienen.
Een tweede leven voor een beter milieu
Onderzoeksorganisatie TNO heeft uitgerekend dat het inzamelen van één ton goederen door kringloopwinkels gelijkstaat aan een besparing van eveneens één ton CO2. Kringloop Den Haag zamelt jaarlijks 2120 ton gebruikte goederen in. Dit staat gelijk aan het jaarlijks verwarmen van zo’n 900 huizen. Ruim 55 procent van de ingezamelde goederen krijgt een tweede leven, terwijl 30 procent wordt hergebruikt. Kringloop Den Haag streeft ernaar de laatste tien procent elk jaar te verkleinen, met als doel het percentage grondstoffen dat verwerkt wordt door de afvalverbranding uiteindelijk tot het absolute minimum beperkt wordt.